keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Asuntoasiaa

Nyt on kimpsut ja kampsut kerätty hotellista ja autokuskin toimesta pool house:en, eli saunarakennukseen, kuskattu asustelemaan pariksi päiväksi.

Täällä on kyllä tähän hintaan (0e :D) ihan lokoisat oltavat.
Pool house koostuu saunan lisäksi kahdesta huoneesta, joiden välissä on pieni keittiö mikroineen ja jääkaappeineen. Toinen huoneista toiminee normaalisti pukuhuoneena. Nyt siellä on hirveä määrä mun mukana tulleita matkalaukkuja. Toisessa huoneessa on vuodesohva, takka ja pöytä tuoleineen. Sitä huonetta me pääasiassa asustellaan nyt sitten väliaikaisesti.


Toinen pool housen huoneista 


Ja samaa toisesta suunnasta


Keittiö


ja keittiöstä toiseen huoneeseen.



Perjantaina olis klo 10 aamulla ihan oikee asuntonäyttökin ja toivottavasti kämppä olis asuttava, niin pääsis asettumaan aloilleen. Vuokrakaan ei ollu mieletön, jotain vajaa 1500 dollaria/ kk ja ilmeisesti siihen kuuluu sähköt ja muut lisukkeet. Neliöitä oli kai reilut 80. Asunnosta on lähtenyt pari päivää sitten suomalainen lähetystöllä työskennelly mies perheineen takasin Suomeen, joten asunto on heti vapaana.

Kämpissä täällä voi kyllä mennä huti aika helposti. Mitä nyt oon noihin vuokrasivustoihin tutustunu, on semmosia skandinaaviseen makuun sopivia kämppiä aika minimaalisesti tarjolla. Täällä on ensinnäkin melko paljon kellarikämppiä, jotka on jotenkin ankeita ja pimeitä. Ja sit toisekseen keittiöt ja kylppärit on aivan kamalia suurimmassa osassa muistakin asunnoista. :D

Mä etin pari siistimmästä päästä olevaa peruskeittiön kuvaakin ihan teidän iloksi tuolta asuntovuokraussivuilta:



Nää on molemmat aika semmosta peruskauraa täällä. Tummat kodinkoneet tuntuu olevan todella trendikkäitä, koska kaikissa rempatuissa asunnoissa on niitä. Ite henkilökohtaisesti en kummankaanlaista näistä esimerkkikeittiöistä omaan kotiini vapaaehtoisesti asentaisi. Mutta makuasioitahan nää tietenkin on.


Tässä vielä kauhujen vessa. :D


Muutenkin asuntojen sisustukset on aika erilaisia, kun mitä itse haluisin kotiini. Kokolattiamatto on kovassa huudossa. Makkariin semmosen voin huolia, mutta koko asunnon kokolattiamatto ei ole jotenkin mun makuun. Seiniä paljon myös maalataan oranssilla ja keltasella. Sekään ei ihan kolahda. :D

Mä oon vaativa valittaja, tiedän, mutta kyllä mä mielellään meen kotiin joka tuntuu ja näyttää omalta kodilta, vaikka oliskin vuokra-asunto.

Hassuna juttuna asuntoja etsiessä tuli vastaan se, että isossa osassa kerrostaloista on ympärivuorokautinen aulapalvelu. Samalla lailla kun hotelleissa. Siellä istuskelee joku vastaanoton täti tai setä moikkailemassa aina kun tulee kotiin ja aika monessa talossa kai harrastellaan jonkinlaista kulunvalvontaakin sitä kautta.
Sen tarkemmin en oo vielä näihin systeemeihin päässy tutustumaan, mutta ajatus tuntu vähän kummalta.
Turvallisempi olo tosin varmaan vieraassa kaupungissa on, jos joku on aina alaovella kattelemassa kuka sisään tulee. Tosin asuntoa nyt haetaan semmoselta alueelta, missä on turvallista muutenkin. :)

Mä salaa toivon, että se perjantain näyttö olis joku ihana vaaleapintainen koti, jonne menis semmonen sinkkuelämää -tyylinen sisäänkäynti rappusia ylös. Niitä täällä meinaan on aika paljon. Mutta on myös muutakin, joten tuuri sais käydä, että osuis kohdalle. :)

Sinkkuelämää -rappuset muistin virkistykseksi :)





Eipä tästä aiheesta tähän hätään kummempia.
Palaan näihin asioihin varmaan perjantaina sen jälkeen kun sitä asuntoa on käyty kattomassa.
Jos uskallan ni napsuttelen pari surkeeta kännykkäkuvaa sieltä esiteltäväksi täällä. :)


Unia meren toiselle puolelle,
Lau



2 kommenttia:

  1. Oooh! Miten siistii. Oon kyllä ihan superkade uudesta mahtavasta alusta. Ehkä pienemmässä muodossa mäkin saan sellaisen.. Pian.. :) <3

    VastaaPoista