keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Lemppareita


Mä eilen salaattia tehdessäni totesin, että tässä maassa on kyllä paljon sellasia asioita, joista mä tykkään hurjasti. Tää olennaisesti liitty siihen salaatin tekemiseen, koska yks niistä asioista on se, että kaupasta saa mielettömän valikoiman valmiiks pestyä salaattia. :D Se on mieletöntä, koska yks mun ykkös vihan kohteista on salaatin peseminen. Mä en kestä sitä kuivausprosessia, koska siinä ei oo mitään järkeä. Salaattilinko on surkein keksintö ikinä. Hirvee duuni päivittäin pestä sitä laitetta vaan siks et saat salaatit kuivaks. Ja kaikki muut mahdolliset kuivaustavat on ihan yhtä kamalia.
Joten mikä sen parempaa salaatinrakastajalle, kuin valmiiksi pestyt (ei yhtä, ei kahta, vaan kolme kertaa) salaatit ja pinaatit.

Vahvana kakkosena, aiheeseen liittyen, tulee sitten tää luomutarjonta ja etenkin luomuruoan hinta. Surettaa ihan miettiä niitä suomen 5e luumutomaattirasioita täällä tomaattia ostaessa. Täällä luomu kun on suunnilleen saman hintasta kun suomessa ne kiinalaiset tomaatit. (ei sellasia oikeesti oo, kai?) Tarjontaa on myös ihan kaikesta. Mitä ikinä keksit ostaa, sitä voi ostaa myös luomuna. Ihan parasta.


Tän mä tein pohdiskellessani. Tällä kertaa muutakin kun salattia ja kalaa. :D
Jälkkärinä salmiakkia, karpaloita ja mangoa.


Yks lempparijuttu täällä on myös se, miten nättiä tässä kaupungissa on. Täällä on ihan mielettömästi katuja täynnä erivärisiä söpöjä taloja ja nättejä puistoja ja kukkaistutuksia. Myös kadut on tosi siistejä. Kävelin yks päivä osan kotimatkasta paljain jaloin ja kipasin sisään tullessani pesemään jalat niin niistä ei edes hinkkaamalla saanu likaa irti. (Tästä jalkojen pesemisestä tai pikemminkin pesemättömyydestä oon saanu niin paljon satikutia, että nykyään ihan suosiolla meen suoraan suihkuun kun tuun paljain jaloin sisään. Ainakin aina kun muistan. Ite kun en oo ihan niin tarkka tämmösissä.. tai minkään muunkaan moisissa asioissa. :D)

On täälläkin toki sit vähän "huonompia" alueita, joilla ei ihan niin nättiä ja siistiä ole, mutta sellasia on vähän, eikä ne oo kyllä kovin töhrysiä nekään.






Myös julkinen liikenne saa plussaa yksinkertaisuudestaan.
Metro kattaa ison osan kaupungista ja kulkee nätisti ja ajallaan. Ainoa toinen julkinen kulkuväline kaupungissa sitten onkin metrobussit, jotka kulkee metroasemien välejä ja joiden kyytiin pääsee usein hyppäämään niilläkin alueilla, joihin metrot ei yletä.
Valinnan varaa on siis kohtalaisen vähän. :D Uudelle kaupunkilaiselle hyvinkin helppoa ja mukavaa.

Sit on ne itsestään selvät ihanuudet, joista on aiemmin ollu jo jotain mainintaakin. ;) Victorias Secret, Sephora, Bloomingdales, ALDO, Steve Madden yms. Ja ne nettikaupat ilmasine toimituksine ja palautuksineen. Mulla on joulu vähintään kerran viikossa kun jostain kolahtaa joku pikku paketti ripsiväriä tai kenkää.


mm. nää käytännössä ilmaset Converset on iso plussa tässä maassa. :D


Mut näiden loistavien asioiden lisäks täällä on myös muutama iso miinus.

Oleellisimpana karkkivalikoima.
Onneks mä oon treenannu suklaan syömistä aika ahkeraan ennen tänne tuloa ja se onnistuu ihan ku ammattilaiselta. Mitään nameja täällä ei nimittäin ole! Ihan katastrofaalinen tilanne. Ei irtokarkkeja?! Ja jos, ni ne on niitä helkkarin jelly beanseja. Ei mitään ihania kovia karkkeja eikä kirpeitä herkkuja. :O Tää on ku loputtomassa karkkilakossa olis. Mä vielä kyllä aion ettiä nettikaupan, joka toimittaa mulle tänne herkkunameja. Pakko semmonen on olla, eiks oo?? Ja ensimmäinen vierailija, joka tänne suuntaa, ilmottaa sitten ajoissa että ehditään tekemään karkkitilaus mukaan. Siinä saa olla aika iso jätesäkki kädessä makuunissa lastaamassa herkkuja. :D
Nyt on onneks kaapissa vielä muutama lakrisal-pötkö odottamassa. Mun päivän parhaita kohtia on se, kun lasken itelleni kuuman kylvyn ja istun ammeessa syömässä lakrisalia. :D

Toinen elämää suurempi kurjuus on nää hurjan nopeet netit ja muut hienot tekniikan ihmeet.
Täällä ei tosiaan oo mitenkään erityisen trendikästä, et kotona on nopee netti. On niitäkin ilmeisesti, mutta sit nää kovasti mainostetut supernopeet netit on niitä max.24M DSL yhteyksiä tai jotain vastaaavaa höpöhöpöä. :D Se saa vähän ikävoimään suomea.

Tässä odotellaan kuvan latautumista blogiin :D
 
 
Myöskään muu tekniikka ei aina toimi ihan ohjekirjan mukaan.
Mä ihmettelin jonain aamuna tässä et miks ihmeessä netti ei enää toimi ja lähin paikantamaan ongelmaa. Noh, hetken selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että pistorasia, jossa modeemi oli kiinni, ei enää toiminu. Puoliks.
Näissä pistorasioissa on lähes aina kaks pistoketta ja kohtuullisen usein toinen niistä lakkaa vaan toimimasta hetkeks tai vähän pidemmäksikin.
Saattaa tosiaan olla, että joskus sitten virta taas alkaakin kulkemaan, mutta se jokapäiväinen yllätyshetki kun laitteita käynnistelee. :D

Sit kolmas erikoisuus täällä on kyllä nää pankkiasiat. Niistä ehkä oma tarinanasa jonain päivänä, mutta on ne kyllä aika hankalan oloseksi tehty. Yleensäkki koko shekkikulttuuri on mun mielestä jotenki täysin käsittämätön. On tuhansia paikkoja missä jotain pitää maksaa, muttei onnistu kuin shekillä tai käteisellä, aina ei edes käteisellä? Mitä järkeä? No, ehkä tää jotenki nivoutuu yhteen tän toimimattoman tekniikan kanssa, kuka tietää. Onneks paikalliset pankkitilit on nyt avattu ja shekkivihkot lompakossa. :)

Ainiin, loppuun vielä huikean iso plussa: Colaa saa ilman kofeiinia! = vähemmän närästystä. :D
Niin, ja Netflixin valikoimat. Ja ihmiset!! Ja onhan näitä.. :D Ihana paikka!


Nyt löpinät sikseen ja salaatin kimppuun,
Lau

1 kommentti:

  1. Oon kyllä älyttömän katkera luomutarjonnasta ja kauppatarjonnasta :D

    VastaaPoista