sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Starttailua

Meillä on kohta melkein kaksi viikkoa takana kotiinpaluun jälkeistä arkea. Mitään kovin erikoista tarinaa tästä ei lohkea, lähinnä tarinoita tissimaidosta, vaipoista ja nukkumisesta tai nukkumattomuudesta.
Kovin aktiivisesti tässä ei oo ehtiny myöskään miettimään blogin päivitystä. Samoissa verkkareissa nuhjattu kotona päivästä toiseen ihmettelemässä maailman ihmeitä.



Tuore isä on tehnyt viime viikolla pari työpäivää ja nyt viikonlopun aikana rakensi vielä pari reseptiä ja kuvaa tulevaa keittokirjaa varten. Kyseiseen kirjaan tulee ymmärrykseni mukaan joidenkin täällä suurlähettiläille työskentelevien kokkien reseptejä kuvineen. Mä voin kertoo et nää suomen kokin reseptit ainakin on taivaallisia, oon koemaistanu ne. Uujee. :D

Siikasalaatin asettelua

Siikasalaatti lautasella

Maailman paras kurpitsakeitto. En kyllästy ikinä!


Vadelmakakkunen sorbettien kanssa. 
Söin myös tota päällä olevaa vattu-mascarponetahnaa suoraan tuubista litroittain. 


Meillä on käyny naapureita ja muita vierailemassa ja ihmettelemässä Mioa. KU SE ON NIIN SÖPÖ! :D
Mio sai lähettiläältä ihan mielettömän hienoja marimekko-lahjuksiakin. Jei. :)

Me ollaan jo pari kertaa jaksettu Mion kanssa lähteä isin matkaan kauppaankin ja käyty pienellä kantoliinakävelyllä toteamassa et äiti on vähän rapakunnossa vielä. Mä kuulin huhuja jostain, että pienen vauvan kanssa sais lähteä mielellään ulos vasta 2kk ikäsenä, mut eihän se voi pitää paikkaansa? Jos näin on ni mä kapinoin, koska tuun täysin mökkihöperöks muuten. Mä luulen et me aletaan ens viikolla, 2 viikon ikäsenä, sopeutumaan vaunuelämään ja lenkkeilyyn. En keksi mitään syytä miks vaunukoppa olis huonompi paikka päikkäreille kun sänkykään, kun ei ulkona oo edes kylmä? Olis pitäny tää tyhmä kysymys esittää siellä vauvavalmennuksessa :D Tosin mä aion olla kovis ja päättää ite et me mennään ulos jos meitä huvittaa.

Siitä puheenollen, meillä oli muuten reilu 30 astetta lämmintä vielä viime viikolla. Luojan kiitos se kesti vaan pari päivää ja ollaan palauduttu inhimilliseen parin kymmenen asteen päivälämpöihin. Huh.

Tähän loppuun vielä muutama kuva meijän ihanasta pikku-ihmisestä. Kattokoon ken jaksaa. :D



Isille on kasvanu pieni lomapöheikkö naamaan. :)




Mä lähen nyt taas sohvalle tarjoilemaan maitoa näissä kulahtaneissa verkkareissani.

Halit,
Lau

10 kommenttia:

  1. Ei oo totta ku sopo!!! Onnea ihan sikana teille kummallekki! :) En voi oottaa etta saan tavata ton sopoliinin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Koitetaan kotiutua samalle mantereelle joskus niin pääsette treffaamaan :D

      Poista
  2. Pieni on vaan niiiin pieni ja suloinen ❤ ❤ ❤

    VastaaPoista
  3. Niin suloinen ja aivan äitinsä näköinen <3

    VastaaPoista
  4. Siis nuuh, niin ihana. Ei kait siinä "liikkumakiellossa" muuta ole kun, että ne rokotukset on kunnossa?!
    Ja ihan törkee nälkä tulee kuvia katsoessa. Just oppimistehtävät pulkassa ja kohta syysloma. Kurpitsakeittoa mulle kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me ainakaan muuta kuin hepatiittirokotus oo saatu vielä :O Ei kai se niistä voi olla kiinni. Kurpitsakeitto on parasta! :D Voin laittaa sit sen reseptin keittokirjasta tänne. :)

      Poista
  5. Olen ihan varma, että kirjoitin jo aikaisemmin kommentin tuosta ulkoilusta... Onko täällä käynyt sensuuri? ;)

    Tuo kahden viikon "sääntö" käsittääkseni on siksi, että pienen pitää tottua ensin "omiin pöpöihin" ja ympäristöön, mun muutos on kuitenkin niin dramaattinen siihen turvalliseen yksiöön verrattuna, jossa ei ole ollut mitään ylilmääräistä kiusana. Siksi suositellaan (ainakin suomessa), että ensimmäisen kahden viikon ajan ei käydä kauppakeskuksissa ja muissa germiileissä paikoissa ja pidetään huoli siitä, että mitkään yrjöbakteeriset kädet eivät käy vauvaa hipelöimässä. Pienen elimistö ei ole vielä tottunut ja on alttiimpi vastaanottamaan sairauksia ja sairastuminen yrppätautiin tai perusflunssaankin kun vain on niin paljon vaarallisempaa kuin meille isommille.

    Mutta nythän mä olen jo auttamattomasti myöhässä tämän kommenttini kanssa ja olette selvinneet ekasta kahdesta viikosta! Onnea :) Tuo altistuminen ja sairastaminen on kyllä voimassa vielä pitkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä mun toimesta ainakaan mitään oo sensuroitu :D Huomasin tosin just kun tulin tähän kommentoimaan, että munkin ensimmäiseen kommentiin jättämä vastaus oli kadonnu kuin tuhka tuuleen. :O Haamusensuroija :D

      Kiitos infoiskusta. Me ollaan nyt viisaampia huomattavasti. Kyllähän toi on ihan järkevän olonen sääntökin :D

      Poista