torstai 23. toukokuuta 2013

Töissä ihan ilmaseksi?


Kyllä, se oli reilu viikko sitten semmonen päivä. Elämäni ensimmäiset vapaaehtoistyöt on suoritettu nyt. (Ja ei äiti, lapsityövoima kotona ei ollut vapaehtoista ;D)

11.5 oli siis EU Openhouse -tapahtuma. Käytönnössä tarkottaa sitä, että EU maiden lähetystöissä oli avoimet ovet ja erilaisia tapahtumia, näyttelyitä ja naposteltavaa.
Tapahtumaan voi halutessaan tutustua tarkemmin täällä http://www.euopenhouse.org/.

 
Vapaaehtoisia työntekijöitä päivälle ainakin Suomen lähetystössä oli paljon ja fiilis oli katossa.
Henkselimies kokkaili hiki hatussa apureineen ja me muut sitten pidettiin taloa pystyssä, hymyiltiin posket kipeeksi (mua ei selkeesti oo suunniteltu 8h hymyilyyn) ja juteltiin Suomesta mukavia.




Teemana Suomen lähetystössä oli tänä vuonna lappi ja ertyisesti saamelaisuus. Esillä oli saamelaista käsityötä ja vaatteita, sekä kulttuurista paljon puhetta. Toki myös kaikesta muusta suomeen liittyvästä juteltiin. Joulupukkikin vieraili pariin otteeseen :D

Meillä oli kaikilla päällä rovaniemi -paidat, joissa kerrottiin rovaniemen olevan joulupukin virallinen kotikaupunki. Mä huomasin tän aiheuttavan aikamoista kateutta paikallisissa, niin lapsissa kun aikuisissakin. :D
Mä olin myös yleisesti vähän hämmästyny siitä millasella mielenkiinnolla ihmiset kuuntelee ja kyselee asioita suomesta ja suomalaisista. Ja oon huomannu, että täällä oikeesti on paljon ihmisiä, joilla on joku käsitys suomesta ja sen historiasta. Se on tullu vähän yllätyksenä.


Kirjeitä joulupukille. :)

Lähetystössä oli päivän aikana tarjolla suomalaisia sipsejä (chili, nacho cheesballs, broadway ja raffel), hapankorppua tuorejuustolla, puolukkamehua, ruisleipää savunieriämoussella, Finlandia juustoa karpaloilla ja vispipuuroa. Voin kertoa, että hyviä oli. :D Sit oli tosiaan näyttelyä ja joulupukille kirjeen kirjottamista ja muuta ohjelmaa. Ite olin nieriäpisteellä joikumusiikin päälle huutamassa "It's arctic char. No, not shark" :D Musiikki hieman teki raaka-aineiden selventämisestä haasteellista.

Jossain vaiheessa mä sit kyllä saatoin vähän vaan nyökytellä niille shark- kyselyille, koska kelasin et onhan se nyt koleeta et ne menee sit jonkun toisen maan lähetystöön kertomaan et meillä on tarjoiltu haita. :D


 
 
Meillä kävi myös yksi kappale hauvoja vieraana, ei tosin tainnut saada maistiaisia.

Alla ainoa kuva, jossa näkyy vilaustakaan musta tai henkselimiehestä. Se, joka meijät kuvasta bongaa, saa amerikkailaisia jellybeanseja pussillisen postissa. :D Parempiakin kuvia jollain näistä kemuista on, mutta niitä kun ei ole vielä jäljitetty, mennään näillä. Jos saan käsiini sen kuvan, jossa poseeraan joulupukin kanssa niin laitan jakoon jälkikäteen. On meinaan niin hieno. :D




Hyvää yötä,
Lau

4 kommenttia:

  1. Kivoilta näyttää kemut.

    Ja mitä?! Katsehan kohdistuu SUORAAN teihin! ;D Ihan ku teidät ois fotoshopattu liian pieninä tonne väliin, hihi!

    VastaaPoista
  2. Niin selvästi löytyi, kun vähän suurenteli kuvaa :) eli mä tykkään kaikista jelly beanseista xD.

    Henkselimiehen sisko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomaton zuumaus! :D Me laitetaan pussillisen tulemaan heti kun löytyy sellanen missä on pelkästään niitä kamalia voipopkornin makusia pelkästään. ;)

      Poista