sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Hyvinkin hoidettu


Muutama päivä takaperin tuli käytyä ensimmäistä kertaa paikallisella lääkärillä. Tai itseasiassa varasin samalle päivälle kaksi erillistä lääkäriaikaa, jottei tarttis joka päivä juosta.


Suunnistus lääkäriin alkakoon, suunta Chinatownin läpi.


Mulla oli lääkärien suhteen pieniä ennakkoluuloja. Suomessakin viimeseks lääkärillä käydessä lääkäri kauhisteli tän maan hurjia hoitokuvioita kun kerroin lähteväni.
Nyt täytyy kuitenkin sanoa, että ennakkoluulot oli ihan täysin turhia. Molemmat lääkärit ja yleensäkki koko prosessi oli hyvin Mehiläismäisiä (muusta en suomessa oikein tiedä, kun Mehiläinen oli työterveyspaikkana viimeset vuodet).




Eniten mua jännitti mennä silmälääkärille tän mun silmän eroosiojutun kanssa. Mä maalailin mielessäni kuvia siitä, miten lääkäri on ihan pihalla koko jutusta ja laskutus pyörii villinä kun yritän selittää mikä tota silmää vaivaa. Olin kuitenki hyvinkin väärässä.

Koko homma alusta loppuun oli ihan vastaava kuin tosiaan siellä mehiläisessä käydessäni, hoitaja tsekkas alkuun perusjutut ja sit lääkäri tutki ja kirjotti reseptit. Mulla on kokemusta viimesten suomen viikkojen aikana ainakin kolmesta eri Mehiläisen silmälääkäristä, joten voin sanoa ettei tää ainakaan yhtään huonompi ollu. Täältä mä sain ensimmäisellä kerralla ihan virallisen nimenki tälle vaivalle. Suomessa mutistiin vaan jotain eroosiosta.

Lääkäri myös kuunteli ja kyseli hyvin asiantuntevasti ja puhu järkeviä. Ei siis yksinkertasesti mitään valittamista. Samat jatkovaihtoehdotkin aikalailla sain kun suomessa.
Näyttää siltä, että koska tää vaiva ei oikeen ota parantuakseen, saatetaan talvella arpoa sitten aikaa laserleikkaukseen, yäk. Mutta ei siitä vielä sen enempää stressiä, katotaan miten käy.

Laskutusta koko päivältä tuli 5 dollaria. Ei paha. :D Tää oli joku silmälääkärin vastaanottomaksu, joka ei mun vakuutukseen menny. Kaikki muu uppos sinne nätisti. Lääkkeet tosin piti toki ite maksaa.
Toisaalta noh, jos vakuutusmaksut on mulla sen 500 dollaria kuukaudessa niin luulis sillä tosiaan jotain hoitoakin saavan. :D Meillä on siis vakuutus semmosen firman kautta kun Kaiser Permanente ja saman firman Medical Centereissä myös käydään.
















Mut nyt on kyllä tätä myöten taas yks tyhmä ennakkoluulo kumottu. Kaiser Permanentea voin suositella vakuutuksenottopaikaksi omien kokemusten perusteella jos tänne on tulossa pidemmäksi aikaa. Kallista, mutta myös toimivaa. Myös lääkärin aikoja saa tosi nopeesti.

Kyllä täällä sit kuitenki ehkä hengissä selviää. Jee! :)


Sunnuntairentoutta kaikille ja palataan taas,
Lau

1 kommentti:

  1. Epäilemättä selviää hengissä sielläkin, kun onhan siellä jokinmoista alkukantaista elämää ollut jo ennen kuin te sinne rantauduitte.

    Huh mikä vakuutusmaksu! :O Tosiaan, vois odottaa että saa tolla hinnalla jo ihan luksushoitoa. Haetaan kotoa limusiinilla ja silleen.. ;)

    Toivottavasti simmu paranee, eikä tarvis mennä leikkaukseen :/

    Take care darling ja terkkuja Petellekin!

    VastaaPoista