torstai 22. elokuuta 2013

Valtionsalaisuuksia

Jokusia päiviä sitten tosiaan käytiin pyörähtämässä Capitol Hillillä, joka on siis kongressin kotikolo.
Kyseinen laitos on kohtalaisen kokonen. Sisällä maan alla kulkee näillä oma metro, ettei tarvi  kävellä tuntia siivestä toiseen. Melko hienoa. :)

Taustalla Capitol Hillin kupoli.



Tuhansien turvatarkastusten läpi kun oltiin menty, päästiin käytävään, jonka seinällä roikku ihan mielettömiä taideteoksia. Joka vuonna The Congressional High School Art Competitionin parhaimmisto laitetaan roikkumaan kyseiselle seinälle.




Meijän semituristikierroksesta osa oli ihan normaalia turistikierrosaluetta, mutta päästiin näkemään vähän muutakin kun alotettiin kierros ihan oikeesti talon sisältä, jonkun työhuoneesta, eikä turistikierrosmyymälästä. :D Tylsä juttu tässä on se, että kaikista parhaita paikkoja ei saanu kuvata. :O Ja joissain tilossa oli menossa istuntoja, joiden takia niitä ei päästy näkemään.

Apollo 13- miehistöön kuulunut Jack Swigert. Swigertin kypärästä heijastuu Capitolin kupoli, riippumatta siitä, mistä suunnasta sitä kattoo. Melko kolee. :)

 Kuten tekssti kertoo, George Washingtonin paikalleen lätkäsemä Capitolin corner stone on tässä. Tosin nykyään keskellä rakennusta, kiitos monien laajennusten.

Yhdessä rakennuksen osassa, jossa ei saanu kuvata oli hauska juttu, jonka aion selostaa ilman kuvitusta.
Nimittäin siellä seisoo jakkara, joka on valuraudasta taottu Lincolnin käyttöön johonkin puhetilaisuuteen n. kk ennen erästä kuuluisaa teatteriammuskelua. Kyseisestä puheen pidosta on myös kuva, jossa tää kyseinen jakkara ja sen päällä lepäävä vesilasi näkyy. Kuvassa kuitenkin näkyy jotain muutakin huikeeta. Nimittäin Lincolnin takana, ihan vieressä, seisoo kuvassa (ainakin tarina kertoo näin) itse herra John Wilkes Booth. Miettikää, ne on siinä kuvassa siis ihan kylkimyyryssä lähekkäin, eli ihanvarmasti ne on jutellu jotain jännää. Onkohan Lincoln vittuillu ja Booth on hermostunu ja ampunu sen siks sinne teatteriin? Vaadin selityksiä! :D

Capitol Hillin alue ja vähän muutakin minikoossa.

Henkselimies Washingtonin keskipisteessä.
Ne olis halunnu tonne alle haudata jonkun presidentin, mutta se oli ehtiny kuolemaan liian aikasin. Nyt se on ruumiiton keskipiste sit.

Capitolin parvekkeelta on ihan nätit näkymät The Mallin yli ja Washington monumentille. 

 Pienet kattomaalaukset kupolin sisällä. 



Me saatiin itteemme liimattavaks ihka oikeet turistilaputki osalle kierrosta.

Sen pituinen se.

Ens kerralla vähemmän asiaa, enemmän kenkiä. :D
Lau

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti